Tags

Mussen bij de vleet in de tuin en vreselijk leuk om naar te kijken, maar gek genoeg had ik nog nooit een heggemus gezien. Nu dus wel: regelmatig komt hij even kijken of er wat van zijn gading te snoepen valt. Hij laat zich niet van de wijs brengen door de mezen die zwieren en zwaaien van de ene mezenbol naar de andere, soms vechtend met de mussen, hij gaat gewoon zijn eigen gang.

Wat een heerlijk volk toch, dat vogelvolk!

Aan mijn achtertuin grenst een klein plantsoen en dagelijks word ik verrast door een aantal nieuwe ‘tuinverkenners’ zoals de groenling en het roodborstje dat luidkeels zingend zijn territorium aan het afbakenen is. Ook de Gaaien zijn er weer, net als de merels en de spreeuw in winterkleed die graag een graantje meepikt van wat ik elke ochtend strooi op de rand van de schutting.

Het leukst om naar te kijken vind ik de pimpelmezen: ze zijn snel en vliegen af en aan om hun lekkers te pikken vanaf hun eigen ‘uitkijktoren’:

En zo kan ik wel de hele dag koekeloeren naar wat zich afspeelt in mijn stadstuintje met een oppervlakte van een postzegel!