Tags

, ,

Het was een moeilijke week met allerlei verdrietige gebeurtenissen waarvan de afloop nog onzeker is. Moe, niet voldoende tijd nemend om goed voor mezelf te zorgen maakt dat de weerstand rap omlaag keldert. Geen wonder dat ik prompt ziek werd. Dus gisteren allereerst maar een pan zalige ouderwetsche kippensoep gekookt om de griep zo snel mogelijk buiten de deur te wijzen. Ken je dat? Zelf bouillon trekken, uren op het gas laten sudderen terwijl heerlijke geuren van kruidnagel, foelie, knoflook, ui, prei etc. je huis vullen? Om elf uur gisteravond nam ik alvast een voorproefje en wat is dat toch allerlekkerst, die zelfgemaakte kippensoep. Een aanrader! Ow ja, Felix Wilbrink zou er nog aan toevoegen: wél met verantwoorde kip hoor. Doen!

In ieder geval was ik mens genoeg om er vanochtend op uit te gaan. Moest ook wel even: dringend behoefte aan ruimte en tijd voor mezelf en met mezelf.

Ik werd begroet met fluweel.
En wat is er mooier en zachter en troostrijker dan fluweel.
Ze blijven me keer op keer verwonderen, deze schitterende dieren:

Terwijl ik op de denkberg zat, landde de gaai vlak naast me:

niets fijner dan liggen in het gras, ook al is het kletsnat:

de druppels in het zonlicht zorgen voor prachtige bokeh-bubbels:

De natuur had nog een toetje voor me in petto, wat een machtig mooi gezicht die meeuwen:

En nu m’n lunch voor morgen maken en nog een uurtje ontspannen.
Ik ben niet zo’n liefhebber van de zomertijd, dat vroege opstaan morgenochtend zal me de komende tijd nog wel plagen, vrees ik!