Ramen en deuren staan wagenwijd open. De dikste onweersbuien zijn langs ons heengegaan: in de verte wat gerommel en geflits. Jammer eigenlijk want ik hou wel van een beste onweersbui. Maar niet geklaagd: we beginnen nog maar net he, met dat vieze benauwde broeierige weer. De zomer moet nog beginnen! Hoe dan ook, ik ben blij met de verkoeling. Het geluid van tikkende regen klonk me als muziek in de oren! Yesssss!!! Heerlijk, regen!

Vanmiddag zijn we later dan anders naar het water gegaan. Het was te warm en zelfs Izzy had het geduld om te wachten (zij het niet echt van harte…)
We hadden geluk: geen woensdagmiddagvissers of andere drukte, het hele losloopgebied was onze achtertuin. Wat een cadeautje! Ik zocht een plek in de schaduw onder mijn favoriete boom zodat ik kon genieten van af en toe een zucht wind. Juda en Izzy vermaakten zich wel.

De meeuw is een terugkerende zomergast, volgens mij vliegt hij een vaste route volgens een vast tijdstip, want het is een meeuw van de klok:

Juda zonder stok is niet compleet šŸ™‚
Nog snel even een nat pak halen:terwijl ik even languit van de boterbloemen geniet:Een merel kwettert in de verte nog een laatste deuntje, alle andere vogelgeluiden zijn inmiddels verstomd. Ik ga nog even buiten zitten. Op adem komen!