Tags

, , , , ,

Ik word gewekt via de radio met een rustige stem: een boeiend interview met Rutger Kopland. De verleiding is groot om te blijven liggen luisteren, maar ik heb andere plannen. Die uitzending volg ik later wel via de pc. Snel opstaan en in de kleren, twee koppen pittige koffie, honden laten plassen en dan hup de auto in met de fototas. De hemel is grijs maar ik spot hier en daar een dun licht laagje, dus dat weer gaat wel goed komen ondanks wat gesputter.
De stilte in de vroege ochtend is weldadig en zo anders dan ’s avonds wanneer de dag verzadigd lijkt. Ik waan me even alleen op de wereld. Nou ja, niet helemaal. Ik ben niet de eerste die al op is:
Beetje balend dat ik niet de telelens heb meegenomen, want er zit een hele rij zwaluwen op het prikkeldraad.
Ze vliegen af en aan, prachtig om naar te kijken!
Met wat kunst- en vliegwerk weet ik er toch nog een redelijk plaatje uit te persen:
Ik was benieuwd of de bloemknoppen van de zonnedauw al open waren. Daarvoor moet ik echter later op de dag zijn. Dat betekent dus nog een keer terug, wat beslist geen straf is šŸ˜‰
Wonderlijk dat zo’n klein plantje zoveel indruk kan maken:
Alles oogt fris, het geurt zo heerlijk en de kleuren zijn magisch.
Het sterrenmos:
De heide begint tot leven te komen.
Dopheide bloeit al een poos:
De struikheide, zo heel anders van vorm dan de dopheide en ook zoveel kleiner.
Afgelopen week las ik in de krant dat ook de korenbloem wordt bedreigd met uitsterven. Inmiddels staat deze bloem op de rode lijst. Ik ga nog even langs de goudgele akkers waar er een aantal staan. Na zo’n anderhalf uur struinen was ik wel toe aan nog meer koffie, een boterham en een hete douche. Bovendien willen mijn honden ook genieten van de dag, de volgende ronde is met hen op stap!