Om Juda zoveel mogelijk klachten- en pijnvrij te houden vanwege zijn artrose en spondylose zijn we vorige week begonnen met acupunctuur.
Het aanprikken van bepaalde plekken ging goed, behalve daar waar de ontsteking het meest pijnlijk is: hij liet even een venijnige ‘piep’ horen. Na ruim een kwartier was hij het duidelijk zat en bovendien moe. Na de behandeling een korte wandeling gemaakt, en daarna kon hij heerlijk inzakken. Het resultaat van de eerste behandeling vertaalde zich diezelfde avond vooral in een ‘winderig’ avondje… pffffffff 🙂 Ontgiften van het lichaam, en hoe… Een ander resultaat was dat hij stabieler op z’n poten staat en vooral niet meer zo met z’n pijnlijke poot staat te dribbelen, fijn!

Gisteren was de tweede behandeling: ook deze keer ging het prima, al keek hij wat benauwd over zijn schouder toen de naalden weer die kant op gingen. Ditmaal echter was het minder pijnlijk: geen ‘piep’ gehoord. Wat heb ik het getroffen met ‘onze’ dierenartsen vanwege hun kundigheid en manier met omgaan van mijn honden; daar ben ik heel blij mee! Ik vind het wonderlijk om de wisselwerking bij Juda van de behandeling te ervaren. De eerste vijf minuten laat hij wat stress zien om zich vervolgens helemaal over te geven aan dat wat er aan het gebeuren is. En weer vond hij het na ruim een kwartier welletjes, eigenlijk precies de duur van de behandeling. Hoe lichaam en geest samenwerken is bijzonder om te zien. Deze keer echter was hij totaal niet moe, integendeel: lekker gelopen en thuis volop energie om met z’n bal te dollen! Hij staat duidelijk steviger op zijn poten en loopt makkelijker. Het doet hem niet alleen fysiek goed, maar ook mentaal.DSC03860DSC03689DSC03885 DSC03896 DSC03910Van fotograferen komt momenteel weinig, hopelijk heb ik daar komende week wat meer ruimte voor.

Iedereen een fijn weekend gewenst!