We hadden een sportief dagje, Boaz en ik: een workshop ‘Fun & Spel’ -gegeven door Judith Lissenberg– tijdens het Mega Honden Weekend. Het was een mega leuke dag en aan het eind van de dag waren we ook echt mega moe, het Hondje en ik…. Opdrachten die zo simpel lijken, maar die behoorlijk wat concentratie en denkwerk vragen van hond en baas. Het scheelde overigens maar een centimeter of 15 vanmorgen of wij hadden deze dag niet eens meegemaakt: ik moest links afslaan richting Westerbork toen er in de dikke mist een idioot de bocht vanaf de andere kant veel te hard en veel te ruim in ging en op mijn weghelft terecht kwam. Recht op me af. Ik kon hem op het nippertje ontwijken. Echt doodeng, brrrrrr. Heel bizar ook om te ervaren hoe in zo’n situatie de reflexen werken en op scherp staan! Nu begrijp ik enigszins dat een heel leven in een seconde voorbij kan flitsen… Heb eerst een minuut of tien in de berm gestaan om weer wat bij te komen. Onder de nodige scheld- en vloekwoorden.

We zijn er klaar voor…
DSC04243Voorbereidingen voor Treibbal op het veld naast ons:DSC04260‘Touch’ aanleren: de bal met de neus aanraken, er zijn allerlei leuke varianten te verzinnen. Judith legt uit. En vooral positief belonen!
DSC04289We kregen ontzettend leuk materiaal aangereikt -mochten we meenemen naar huis- zoals deze opblaasbare wereldbal:
DSC04313En bellenblaas… altijd leuk! Juda was er gek op, Boaz moet het nog leren 🙂
DSC04337Eén van de poedels die reikhalzend naar de baas uitkijkt:
DSC04339Een stukje behendigheid, de ‘Aussies’ (Australian Shepherds) doen het altijd supergoed met dit soort dingen:
DSC04429
DSC04434Nog een leuke oefening: hartje tonen, neus erdoor = goed zo! hup belonen! Geldt ook voor neus eruit!
Nandia is altijd in voor wat lekkers 🙂
DSC04461Onze ‘buurman’ was een Toller (Novia Scotia Duck Toller retriever). Boaz is een kruising Labradar/Toller, zo staat in zijn boekje. Het eerste wat ik onmiddellijk herkende is het piepen met hoog stemmetje.. Boaz kan dat ook heel goed!DSC04361Werken met de frisbee:
DSC04485DSC04330 DSC04421Mega moe dus… maar o zo de moeite waard! En wat is het leuk om zo samen bezig te zijn. Veel geleerd, veel indrukken opgedaan maar bovenal wederom trots op het mannetje dat zoveel meer rust, ontspanning en vertrouwen uitstraalt…