“— How do you make your pictures?
— I don’t know, it’s not important.”
Henri Cartier-Bresson

Regelmatig krijg ik mail/vragen over mijn kiekjes, of ik ‘beroepsfotograaf’ ben en hoe ik dit of dat doe. Vaak zeg ik ‘ik doe maar wat’, wat natuurlijk niet helemaal waar is. Het is een soort van intuïtief weten en voelen wat ik moet doen om dat ene moment te vatten zoals ik het zie. Ik kan het niet uitleggen.
Nee, ik ben geen ‘beroeps’. Ik heb geen enkele cursus of workshop of wat dan ook gevolgd. Het is een autodidactisch freubelen van veel doen en er vooral heel veel plezier in hebben 🙂
In deze tijd van het jaar is het genieten van de weelde van prachtige schermbloemigen…
Zacht en teer als pastel…
De ronde zonnedauw met een piepklein vliegje… Ik vind het leuk om ‘anders’ naar dingen te kijken en ze weer te geven… een slak op mijn tuintafel nodigt uit tot experimenteren en dan kan ik genieten van het fraaie kleurenspel dat tevoorschijn komt… Door een lens met tussenring omgekeerd voor de camera te houden krijgt een plantje bieslook ineens een heel andere dimensie…Spelen met de camera kan overal: in de natuur of in mijn achtertuinMet natuurlijk altijd de kleine man om me heen 🙂Fijne zondag gewenst!