Naast het zo fraaie ijsvogeltje staat ook de boomklever al heel lang op mijn ‘graag te fotograferen-lijstje’. Een prachtig kleurig vogeltje die ik regelmatig in het bos hoor en zie. Ben ik met Boaz op stap, dan heb ik meestal de (trage) macrolens bij me en een 50 mm. lens. Niet geschikt voor boomklevers en andere vogels in het bos.

Inmiddels hangt er in mijn achtertuin voldoende lekkers voor de vogels: pinda’s, zonnebloempitten, pindakaas etc. Vooral de mezen en mussen komen er in grote getale op af. Vorige week zag ik dat de bovenkant van mijn schutting aardig is toegetakeld en vroeg ik me hoe dat toch kwam. Totdat ik een kleurig vogeltje ontdekte dat zonnebloempitten kapot sloeg op de schutting. Aha, de dader in beeld: jawel, een boomklever in de tuin! Reken maar dat ik me niet verveel met zo’n schouwspel 🙂 Vanochtend bij het thuiskomen na het eerste ochtendrondje met Boaz werd ik begroet door het roodborstje in de boom in mijn voortuin: zo leuk!
Het miezert, het is ietwat grijs en somber weer, echt herfstig en ik vind het heerlijk! We gaan straks fijn naar het bos, vindt de kleine man helemaal niet vervelend en ik ook niet… 🙂