Tags

,

Het zal de invloed van mijn calvinistisch geboortegoed zijn: ik ben best gesteld op de zondagsrust. En nee, ik ben beslist niet roomser dan de paus en schiet ook heus wel eens op zondag de buurtsuper in. Maar toch: de stilte en rust op de vroege zondagochtend is misschien wel de meest weldadige. De sfeer is anders, de stilte is anders en er heerst nog iets van onbenoembare rust. Ik vind het fijn om op zondagochtend redelijk bijtijds met mijn kleine vriend door de buurt te slenteren. Boaz kan zo heerlijk uitgebreid de buurtkrant besnuffelen en lezen, altijd boeiend om naar te kijken!
We zijn al een poos niet meer ‘de hei op geweest’ en daar had ik vanochtend heel veel zin in. Niemand tegenkomen, lekker op ons gemak struinen en sjouwen.Het ruikt zo heerlijk ’s morgens vroeg en al helemaal als de geur van kamperfoelie op me afkomt… Ik duik met mijn neus tussen de bloemen…
Boaz wacht geduldig en is tegelijkertijd waakzaam… 🙂
Allerlei vogelgeluiden zijn te horen, ik kan ze niet goed onderscheiden. Behalve het getwitter van de mezen en de merels, die pik ik er wel uit. Terug bijna bij de auto hoor ik heftig gekrijs. Ik blijf even stil staan om goed te luisteren en bedenk me dat dit bijna niet iets anders kan zijn dan het geluid van jonge spechten. Ik speur de rij bomen af en jawel, ik ontdek de ‘spechtenboom’. Ik zie de ingang van het nest en het geluid is onmiskenbaar: hier zitten ze, de jonge spechten!
Ik blijf een poos staan en vanuit mijn ooghoek zie ik één van de ouders rondom de boom vliegen. Ik realiseer me dat ik te dichtbij ben en zoek een geschikt plekje verder weg om een poosje te kunnen kijken.
Jawel… de grote bonte specht bij het nest ♥Ik heb alleen maar mijn supertrage 100mm macrolens en een manuele 50mm lens bij me, het is behelpen met de macrolens. Het zijn geen superplaatjes, want nog behoorlijk bewolkt en veel bomen rondom maar ik ben er wel blij mee… ik vind het zo bijzonder om te zien…Het is mijn ‘cadeautje van de dag’! 🙂