Over mijzelf*

“For me, the camera is a sketch book, an instrument of intuition and spontaneity.”
― Henri Cartier-Bresson

An*. 1957. Woonplaats Assen. Blote voeten, slippers en Teva’s. En Aigle laarzen. Doe maar oude jeans en t-shirts.  Luistert graag naar Leonard Cohen. Mahler. Ane Brun. Dulce Pontes. Fleet Foxes. Bløf. Coldplay. Eva Cassidy. Dame Kiri te Kanawaa. Vivaldi e.v.a.  Leest het liefst May Sarton, Stieg Larsson, Ellen Warmond, Szymborszka en nog veel meer. Kijkt weinig tv, maar mist nog altijd StarTrek Voyager met de onnavolgbare captain Janeway. Luistert graag naar goede programma’s op de radio. Woont -na Juda en Izzy- samen met Boaz, een leuke kruising die zich heeft ontpopt tot een heerlijk wandelmaatje. Is dol op herfst en winter. Vindt koken leuk. En gaat niet zonder camera de deur uit.

Karakterschets volgens M* (scherpe blik): ze houdt van rust, wil wel veel beweging, het liefst in de natuur. Ze houdt van foto`s maken, neemt daar de tijd voor en is heel goed in het vinden van de juiste pose. Is wat afwachtend, maar als ze je goed kent en het klikt, een maatje voor het leven. Sociaal in de omgang naar andere soortgenoten, kan omgaan met katten en is niet echt kieskeurig wat eten betreft. Een makkelijke dame, zeker als de klik er is.

 

10 gedachten over “Over mijzelf*”

  1. Toevallig kom ik op je blog en lees ik één naam: May Sarton! Zo leuk iemand te vinden die haar ook graag leest 🙂 .

    Geliked door 2 people

    • Wat leuk, jouw reactie, dank je wel! Ja ik heb een behoorlijk oeuvre van May Sarton, ik lees en herlees en herlees haar boeken en ook gedichten heel graag. Een boeiend en inspirerend mens. Haar dagboek ‘Eenzaamheid’ is één van haar mooiste boeken vind ik, het is mijn ‘persoonlijke bijbel’, zou je kunnen zeggen!

      Like

      • Bij mij is het ook zo: Dagboek van eenzaamheid is prachtig! Terugblik vind ik ook heel mooi. Heeft ze nog andere boeken die in het Nederlands vertaald zijn? Die ken ik niet.
        Fijne dag verder!

        Like

      • Ken je ook ‘Mrs. Stevens hoort de zeemeerminnen’ en ‘Zoals wij nu zijn’? Er is weinig vertaald van haar, ik heb dus heel veel van haar boeken in het engels.

        Like

      • Dank je wel! De ‘zeemeerminnen’ heb ik gelezen, ‘Zoals wij nu zijn’, daar ga ik naar op zoek. Ik heb het tot hiertoe nog nooit aangedurfd om in het Engels te lezen, al begrijp ik de taal tamelijk goed. Warme groet!

        Like

  2. Goedemiddag An! Sorry dat ik zo’n tijd niet langs ben geweest.
    Ik heb mijn hele Feedly omgegooid vanwege een ander g-mail adres en ben jou denk ik vergeten over te zetten. Opeens dacht ik.. zolang niks gehoord en zolang niet bij je langs geweest. Ik was je dus even kwijtgeraakt.. terwijl je wel in mijn ‘waar ik lees’ lijst staat.
    Ik wens je een supermooi, rustig en gezond 2017! Blijf genieten van de natuur, samen met Boaz.. Liefs, Trees

    Like

  3. Siny gezegd:

    Je maakt prachtige foto’s

    Like

  4. Hallo An, wat een mooie foto’s maak je! Haarscherp!! Groet, Gery

    Like

  5. Kati gezegd:

    Hoera, nog een Star Trek fan! 🙂 Ik mis het ook nog steeds! Hoewel ik meer een Jean-Luc Picard fan ben, mocht ik Captain Jane ook graag! 🙂 Mooie bio, mooi blog, geniet ervan als ik langs kom. Je maakt schitterende foto’s!

    Liefs, Kati

    Like

  6. joy broekman- ogg gezegd:

    beste an, af en toe kijk ik naar je weblog. regelmatig komt het voor dat ik niet alle berichten, die ik nog niet gezien had, kan bekijken. dat komt omdat ik je foto’s zo bijzonder en prachtig vind! na een aantal foto’s ben ik ‘vol’ !!! ik geniet er zo van. dus blijf vooral nooit zonder camera eropuit gaan en laat het zien. zo’n enkel regeltje erbij is ook prima. ‘meer moet dat niet zijn’. hartelijke groet, JOY.

    Like

Plaats een reactie